We CanSat

 

We Cansat Team Terrassa és un grup d'estudiants creat uns anys enrere l'objectiu del qual és dissenyar i desenvolupar petits satèl·lits suborbitals de la mida de llaunes de refresc amb l'objectiu concret d'aterrar en una diana al terra marcada prèviament.

Dos anys després de la creació de l'equip i després d'haver participat en la primera competició All You Can Fly organitzada pel LEEM a Madrid, l'equip va incorporar-se a l'associació d'estudiants d'enginyeria aeronàutica de Terrassa (EUROAVIA). Aquest fet va ajudar en la incorporació de gent nova al projecte i va permetre que el projecte es centrés en una varietat més gran de sensors muntats en el satèl·lit.

L'any 2010 lequip va participar en la segona competició de Cansats i coets All You Can Fly representant l'ETSEIAT conjuntament amb l'equip de coheteria TRT (Terrassa Rocket Team) i va obtenir la 3ª posició en la modalitat come-back d'entre 8 equips de tot el món que s'hi van presentar.

Actualment l'equip ha estat dissenyant i provant una nova generació de satèl·lits més lleugers i amb prestacions millorades en quant a equips electrònics per tal de participar l'any 2012 en la tercera competició de cansats a Madrid en una doble modalitat de come-back i telemetria.

Qui som?

Som un grup obert d'estudiants d'enginyeries aeronàutica i electrònica de Terrassa de la Universitat Politècnica de Catalunya del campus de Terrassa (ETSEIAT). Compartim la il·lusió de posar en pràctica allò que aprenem a classe i la necessitat d'afrontar problemes reals d'enginyeria.

Pensem que és una experiència molt enriquidora, el treball en equip per tal d'aconseguir un objectiu comú i tenir, per a assolir-lo, un temps concret. L'equip està obert permanentment a noves incorporacions de membres ja que pensem que gent nova porta idees noves que poden ser interessants.
Actualment els membre de l'equip són:

Albert Arnau
Pol Cirera
Eloi Ferrer
Xavier March
Jonathan Martínez
Aleix Megías
Iván Sumelzo
Pablo Zurdo