Terrassa Ground Station

 

Terrassa Ground Station és un projecte d'estudiants creat per la Junta Local d'Euroàvia Terrassa al 2008; té l'objectiu d'establir una Estació Terrestre de seguiment de satèl·lits d'òrbita baixa (LEO).

Des del 2008, el projecte ha modificat la seva fita inicial, i ara s'obre a un rang més ampli de solucions per a projectes d'estudiants i els interessos del mercat. L'objectiu principal d'aquest grup és donar l'oportunitat d'entrar en un projecte del camp espacial i posar a prova les habilitats de treball en equip i gestió de grup per tal de portar a bon port una estació de seguiment de satèl·lits.

Desprès de construir la estació VHF i UHF pels satèl·lits LEO, actualment inoperativa degut a un problema amb el posicionament de les antenes, el projecte s'ha ampliat amb una nova antena de recepció per tal d'expandir les possibilitats del projecte. Aquest esforç consisteix en instal·lar una antena de GPS d'alta precisió, la qual estaria connectada a una xarxa d'abast mundial de receptors GPS gràcies al software de suport de l'empresa GMV.

ELs components del grup han canviat bastant cada any acadèmic, afegint-se nous membres (especialment joves estudiants en els primers cursos) per tal de donar continuitat al projecte. Fins a data d'avui, el nombre d'antics estudiants que s'han unit a la TGS són 12.

Actualment el projecte té 6 membres actius:

Joan Antoni Castillo Grimalt
Boyan Naydenov
Raquel Izaga