Terrassa Rocket Team

 

Terrassa Rocket Team, és un projecte associat a EUROAVIA, va néixer de la iniciativa d'uns estudiants que buscaven ampliar els seus coneixements en el camp de l'enginyeria de coets, el treball en equip i el desenvolupament de projectes.

L'equip està format per estudiants de l'Escola Tècnica i Superior d'Enginyeria Industrial i Aeronàutica de Terrassa. Formar part d'aquest equip fa possible que posin en pràctica els coneixements que han adquirit a classe i en la seva recerca personal.

Després de desenvolupar alguns models de coets petits i tot l'equipament necessari per a llençar-los, el següent objectiu va ser participar en una competició internacional, AllYouCanFly 2010, a la categoria anomenada Battle of Rockets. L'objectiu de la competició era assolir la màxima altura i velocitat.

Dissenyar i construir un coet supersònic era un repte bastant ambiciós. Tot i així, amb la dedicació i bona feina de tot l'equip, Blue Thunder, com es va anomenar el coet lleuger, va obtenir el Gold Award de la competició.

Qui és TRT?

Els membres del Terrassa Rocket Team són tots alumnes de l'Escola Tècnica i Superior d'Enginyeria Industrial i Aeronàutica de Terrassa, tot i que no és un grup tancat.

Ben al contrari, esperem que el grup creixi en un futur per a seguir i millor la feina feta fins al moment. A més a més, seria molt interessant fer-ne un grup multidisciplinari, que seria molt útil a l'hora de desenvolupar diferents subsistemes del coet.

Els membres actuals són:

 

Jaume Creus Farré
Alejandor Roger Ull
Dorkaitz Alain Vazquez
Pau Manent Bistué
Laura Subías Sin
Francesc Bassa Parpal
David Vallverdú Cabrera
José Carlos Font Trinchant
Efrain Sotelo Ferry
Carles Ortega
Roger Gutiérrez Ramon
Robert Garriga
Oriol Jiménez Pavía
Xavi Paneque Linares
Valentin Valhondo Pascual
Irene Jiménez Fortunato
Olga Martos Julibert
Iris Ávila Martínez
Barbara Álvarez Aza
Antonio Shu
Roger Vilà Miró
Dídac Sellés Alsedà
Marc Trullàs Ballester
Alfonso Vicaria Navarro
Mario Cano Díaz
Georgina Ansaldo Giné
Mary Anabela Diaz Llanos

Què és el RockLab?

RockLab és un concepte nou, el concepte d'un laboratori en vol on alumnes, professors i companyies podran provar els seus experiments.

Primerament, Rocklab farà possible dur a terme experiments sota condicions extremes d'acceleració, vibració, etc. D'altra banda, s'hi podran realitzar experiments en condicions de microgravetat o baixa-gravetat.

Aquest laboratori volant farà possible que alumnes, professors i empreses posin les seves idees i projectes dins del coet per a provar-los. Per exemple, aquest vehicle serà capàs de transportar el CanSat de varies categories, o nous sistemes de posicionament i telemetria que podrien ser provats a bord. A més a més, es podria utilitzar per a certificar nous sistemes electrònics per a implementar en satèl·lits de debò.

Tot i així, Rocklab no serà només un vehicle que pugui portar experiments com a càrrega per a comprovar el seu funcionament. A més a més, Rocklab serà el banc de proves per a obtenir informació més fiable sobre coets i millorar diferents subsistemes i configuracions d'aquests. Això ajudarà ampliar el coneixement en aquest camp i servirà de suport als futurs estudiants, professors i companyies.

Algunes fotografies del RockLab1 están disponibles a les xarxes socials.

RockLab2 es desenvoluparà en el marc del projecte UASL.